top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAldenhoven

Kende jij onze Gerard van Happen al?

Chef Werkplaats | Aldenhoven Interieurwerken

“Je kunt mij hier ook wel Manus-van-alles noemen”

Dat onze klanten al ruim 25 jaar op Aldenhoven Interieurwerken vertrouwen voor high-end interieurs komt mede dankzij onze vakmensen. Die al jarenlang de mooiste interieurs maken met een perfecte afwerking. Daar zijn zij én wij heel trots op. Héél graag stellen we die kanjers van vaklui eens aan je voor. Je leert ze beter kennen, wat vinden ze van hun werk en wat doen ze privé? Deze keer is het de beurt aan Gerard van Happen, al 24 jaar werkzaam bij Aldenhoven en inmiddels onze Chef Werkplaats: “Coen nodigde mij ooit eens uit om te komen buurten.”


Gerard werkt al 24 jaar bij Aldenhoven Interieurwerken: “(lacht)Volgend jaar een gouden horloge hè. Zonder gekheid, ik werk hier niet voor niets al zo lang en heb het hier heel erg naar mijn zin. Je krijgt hier het vertrouwen en wordt heel vrij gelaten. Na al die jaren doe ik hier van alles, waaronder tekenen, werkvoorbereiding en de werkplaats. Je mag mij gerust ook Manus-van-alles noemen.”


Een familie van interieurbouwers

Vroeger in de schoolvakanties werkte Gerard al in de interieurbouw. Hij is geboren en getogen in Eindhoven in Tongelre en komt uit een echte familie van interieurbouwers: “Eigenlijk kun je wel stellen dat ik dit werk min of meer al 40 jaar doe. Via neven van mij kwam ik aan vakantiewerk en later aan banen. Ik heb na de lts nog overwogen om de mts te doen, maar dat was toentertijd allemaal ver weg in Sittard of in Rotterdam. Daar had ik niet zo'n zin in, dus toen ben ik gewoon begonnen. Mijn eerste baan was discotheken bouwen. Alle bekende discotheken in Nederland heb ik nog wel mee gebouwd, bijvoorbeeld de bekende Galaxy in Den Bosch en Morgenzon in Zeeland en enkele in België. Wat een leven! Ik was een menneke van 18 jaar met een rijbewijs en dan kreeg ik een vrachtwagen vol spullen mee. Dat kan tegenwoordig kan niet meer. Daarna had ik nog 2 werkgevers. Toen Coen op een bepaald moment vroeg of ik bij Aldenhoven wilde komen werken, was de keuze snel gemaakt. Ik woon hier om de hoek, dat is wel relaxt natuurlijk. (lacht) En geen last van woon-werkverkeer.”


De ontwikkelingen staan hier nooit stil

Er is natuurlijk veel veranderd in die 24 jaar: “Zeker! In materialen en technieken zijn steeds nieuwe ontwikkelingen. Dat vind ik leuk juist, telkens iets nieuws. Tegenwoordig ben ik vooral hier op het bedrijf aan het werk en minder op locatie. Beetje een versleten rug, waardoor onder een kastje liggen lastiger is geworden. Ik doe het eigenlijk wel heel graag zelf, dus vind ik het ook wel een beetje jammer.”


Leermeester voor onze stagiaires

Aldenhoven is een Erkend Leerbedrijf en Gerard is ook leermeester die onze stagiaires begeleidt: “Daarvoor heb ik een aantal cursussen gevolgd. We leiden bij ons leerlingen op die komen van BosMti, een opleidingsinstituut hier in Nuenen. Tijdens hun opleiding worden ze hier gedetacheerd. Ze gaan 1 dag in de week naar school en werken 4 dagen. Na een half jaar kunnen we ze ook langer hier houden met wederzijds goedkeuren en die leerlingen moeten zelf ook willen natuurlijk. Als ze goed zijn en willen blijven, dan kan er na het afronden van de opleiding hier een contract aan vast hangen.”


Pokerface

Privé is Gerard getrouwd met Hetty. Samen hebben ze een zoon en een dochter. Hij was altijd heel sportief, maar de rug gooide roet in het eten: “Vroeger tenniste en voetbalde ik graag, dat gaat helaas niet meer. (lacht) Nu is mijn werk mijn hobby. Ik maak graag dingen voor ons eigen huis of voor vrienden. Laatst heb ik nog een hele nieuwe keuken gemaakt. Gelukkig gaat jaarlijks skiën in Ischgl nog wel. En met een groep jongens onder elkaar pokeren wij. We kunnen niks winnen, alleen maar verliezen en die inleg gaat in de pot. We sparen gewoon totdat we een mooi uitje kunnen doen. Zo zijn we samen al eens 4 dagen in Stockholm en in Londen en Berlijn. En dat allemaal van de pokerpot!”Comments


bottom of page