top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAldenhoven

Het woord is aan Coen Aldenhoven

Directeur-eigenaar | Aldenhoven Interieurwerken


“De sport is om het maximale resultaat te behalen uit een budget van een klant”

Coen Aldenhoven

Bijna drie decennia geleden begon Coen met Aldenhoven Interieurwerken. In deze periode zijn we uitgegroeid tot een gerenommeerde naam in high-end interieurprojecten. Samen met een vaste groep toparchitecten realiseren we oogverblindende interieurs, voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Dat bereiken we dankzij de vakmensen die bij ons werken. In deze serie blogs laten we je nader kennismaken met hen. Deze keer is het woord aan oprichter Coen Aldenhoven (54): “Al bij de eerste kennismaking met interieurbouw wist ik waar mijn passie lag.”


Het verhaal van Coen begint met zijn roots in een aannemersfamilie: “Mijn opa runde een succesvol aannemersbedrijf en ook mijn vader stapte in het vak. Alles wees erop dat ook ik die route zou volgen, maar het leven zit vol verrassingen. Ik startte met een opleiding aan de LTS, gevolgd door de MTS in Helmond. Het was in het derde jaar van die opleiding dat ik voor het eerst in aanraking kwam met interieurbouw. Destijds was het nog een relatief nieuwe specialisatie, ik was een van de eersten die deze opleiding volgde. Het fijne werk, het creëren en verbouwen van interieurs, dat was waar mijn passie lag. Het sprak me meteen aan.“


Bijna 30 jaar van groei

Coen richtte ons bedrijf in 1994 op met de intentie om aftimmerwerk te leveren in de bouw: “Dat duurde zegge en schrijve 3 dagen, toen begon ik al met mijn eerste badkamermeubel. En vervolgens breidden we snel uit naar complete interieurprojecten. We hebben een enorme groei doorgemaakt. Uiteraard ook met obstakels, de bouwcrisis was er zo een. Voor ons viel dat gelukkig mee: de projecten liepen nog door en we hadden de beschikking over eigen hallen. We wisten waar we aan toe waren. Tegenwoordig verzorgen we complete interieurprojecten voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Alles verloopt via architecten, die een cruciale rol spelen in het ontwerpproces. Zij brengen een unieke visie en expertise in en dat leidt tot de meest verrassende en efficiënte oplossingen. In zo’n proces sturen en denken wij mee. De sport is om steeds het maximale resultaat te behalen uit het budget van een klant. Dat is onze drijfveer.”Meegaan in veranderingen

Er is natuurlijk heel wat veranderd in al die jaren: “Bijvoorbeeld op het gebied van materialen en technieken. De keuze aan materialen is enorm gegroeid, we werken nu met van alles: van glas tot staal tot houtfineer. Het creatieve proces van het combineren van deze materialen en de prachtige interieurs die dat samen oplevert, dat vind ik nog steeds heel mooi om te zien. Daarnaast is de werkmentaliteit veranderd. Er is een verschuiving van lange werkweken naar meer nadruk op vrije tijd. Jongere mensen vinden de balans tussen werk en privé belangrijk en daar valt iets voor te zeggen.”


Wat we nog niet wisten van Coen

“Ik ben eigenlijk wel een open boek, maar er is wel een incident dat me is bijgebleven. We moesten asbestplaten verwijderen uit een oude hal die gesloopt zou worden. Ik dacht dat ik dat wel even zelf op een zaterdag kon doen. Maar ik zakte door een plaat en bleef met mijn kont op een spant hangen. Daar zat ik dan en er was niemand in de buurt. Voor hetzelfde geld was ik helemaal naar beneden gekukeld. Toen had ik wel even een hele hoge hartslag. Het was een wijze les: in ons vak moet je nooit alleen werken!”

Comments


bottom of page