top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAldenhoven

Het woord is aan Jefta Offerman

Werkvoorbereider | Aldenhoven Interieurwerken

“Er zitten veel leuke kanten aan mijn werk”

Voor een mooi nieuw interieur wil je natuurlijk 100% kunnen vertrouwen op de kennis, kunde en service van een goede interieurbouwer. Daar kun je bij Aldenhoven Interieurwerken van op aan! Al ruim 25 jaar verzorgen wij high-end interieurs met een vlekkeloze afwerking. Dat doen we met een gedreven team vakmensen dat dag in dag uit gaat voor 100% tevreden klanten. Onze mensen weten alles van het ontwerpen en maken van fraaie interieurs en zetten hun expertise met plezier voor je in. Wie die kanjers bij Aldenhoven zijn ontdek je in onze serie blogs. Deze keer geven we het woord aan onze werkvoorbereider Jefta Offerman (42): “Ik had hier bij mijn eerste kop koffie al direct de klik.”


Jefta werkt al ruim 20 jaar bij Aldenhoven Interieurwerken: “Ik had altijd gedacht in de werkplaats aan de slag te gaan. Voor mijn stage MTS moest ik echter ook kantoorwerkzaamheden doen. Dat beviel mij best goed. Maar toen ik na mijn vorige werkgever op zoek ging naar een nieuw bedrijf, heb ik wel goed nagedacht of ik dat werk op kantoor wel echt wilde blijven doen. Ik had namelijk altijd al de ambitie om ook iets met mijn handen te doen. Daarom ben ik bewust op zoek gegaan naar een kleiner bedrijf, waar ik allerlei werkzaamheden kon doen. Ik wilde me eerst oriënteren en kennismaken met verschillende bedrijven. Zo kwam ik ook op de koffie bij Coen en had hier direct de klik. Dat is door de jaren heen zo gebleven. Ik werk nog steeds graag bij Aldenhoven Interieurwerken, omdat we hier nét wat exclusievere projecten hebben. Werken waar aandacht aan besteed mag worden. Dat ligt dicht bij mijn eigen persoonlijkheid. Ik heb hier de vrijheid om alles zelf te regelen. Ik plan grotendeels mijn eigen werkzaamheden. Dat vertrouwen heb ik hier.”Precisie, denkwerk & overall visie

Als projectleider komt hij eigenlijk niet meer aan zelf timmeren toe, maar dat vindt hij wel goed: “Toen ik hier begon, waren we maar met zijn vieren en kon ik nog alles doen: een beetje tekenen, een beetje timmeren, van alles wat. Inmiddels zijn we flink gegroeid qua capaciteit en mensen. Nu regel ik alles rondom de projecten. Ik heb het organisatorische kennelijk in de vingers. Vanaf het moment dat de handtekening onder de offerte is gezet, start mijn werk. Technische tekeningen maken, klantcontacten, materialen inkopen en een planning maken voor projecten en voor de werkplaats behoren tot mijn taken. Maar ook het inschakelen van onderaannemers, voor glas, natuursteen en voor alles wat er nog meer bij een interieur komt kijken. Ik moet zorgen dat ook bij hen de juiste tekeningen met de juiste maten komen. Zo komt er bij de voorbereiding dus heel veel kijken. Gaat vervolgens een project van start, dan heb ik daar ook de leiding over en moet ik zorgen dat alles en iedereen tijdig aanwezig is. Dat vereist precisie en veel denkwerk, maar ook organisatorische skills en een overall visie hebben. Soms is het redelijk stressvol. We hebben natuurlijk veel met deadlines te maken en dat is wel eens lastig. Maar gelukkig zitten er veel leuke kanten aan mijn werk.”


Altijd al iets met hout

Jefta is opgegroeid in Eindhoven-Woensel en ging na de basisschool direct de techniek in: “De eerste 2 jaar was dat Algemene bouwkunde, daarna volgde de specialisatie Interieurbouw. Vervolgens heb ik in Helmond de MTS Interieurbouw gedaan. Hout is gewoon mijn ding en trok mij als kind altijd al. Ik wilde altijd dingen bouwen en maken. Hout is een prettig product om mee te werken. Het laat zich goed bewerken, je hebt er veel verschillende soorten in en je kunt er mooie dingen mee maken.”


Zelf zijn huis verbouwen

In zijn vrije tijd heeft hij het afgelopen jaar ook flink met zijn handen kunnen werken. Hij verbouwt namelijk helemaal zelf zijn huis in Budel-Dorplein waarin hij met zijn vrouw en 2 dochtertjes van 6 en 9 woont: “Vanaf het slopen van de gevel tot aan de kleinste details, voor de verbouwing van ons huis doe ik veel zelf. Het is gelukkig inmiddels al een heel eind klaar. Beneden hebben we nu 2 keer zoveel ruimte dan eerst en hebben we nu een grote glasgevel. We kijken aan de achterkant helemaal vrij weg uit over de velden, richting de grens met België.”


‘Mevrouw’ Offerman

Jefta’s broer Ruben werkt ook bij Aldenhoven Interieurwerken. Jefta is een voornaam die je niet zo vaak hoort: “Van oorsprong is het een Bijbelse naam en ik moet hem altijd spellen. Ook denken ze nog wel eens dat ik een vrouw ben. Zo deed mijn broer hier laatst open voor een vertegenwoordiger die zei dat hij een afspraak had met mevrouw Offerman. Toen moest hij wel lachen: ‘Ik zal ‘mevrouw’ Offerman wel even halen.’”

Comments


bottom of page