top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAldenhoven

Maak kennis met onze Rico Dirkx

Werkvoorbereider | Aldenhoven Interieurwerken


“Ik dacht, hier wil ik wel werken”

Al ruim 25 jaar maakt Aldenhoven mensen blij met de mooiste interieurs. Dat kunnen we dankzij ons gouden team. Vakmensen die elke dag samen zorgen voor onze prachtige producten en onze tevreden klanten. En goud moet shinen. Hoog tijd dus dat we ze de glans geven die ze verdienen. In een serie blogs ga je kennismaken met onze mensen. Je komt meer over hen te weten, over hun werk en vooral wie ze zijn als persoon. Hun geboortegrond, achtergrond, werk, hobby’s en toekomstplannen. En misschien zelfs een feitje dat niemand nog van ze wist…we zijn benieuwd! In deze blog lees je van alles over Rico Dirkx, sinds 1 jaar werkvoorbereider bij Aldenhoven: “Ik kwam hier eigenlijk alleen gewoon een kop koffie drinken en the rest is history.”


Liefde voor hout

Met zijn 32 jaar heeft Rico al heel wat ervaring in onze branche: “Voordat ik hier kwam heb ik 11 jaar als werkvoorbereider in een standbouwbedrijf gewerkt. En nog een korte tijd bij een antiquair die replica antieke tafels maakte. Na de middelbare school volgde ik de ROC-opleiding Hout, Meubel en Interieurafwerking. Al in groep 8 riep ik dat ik later timmerman wilde worden. Mijn opa – die ik helaas nooit heb gekend – was houtbewerker, dus het zit misschien wel een beetje in mijn genen. Ik vind hout gewoon mooi. Het is een warm, uniek en voor zichzelf sprekend materiaal. Daar kun je van alles mee.”


Kop koffie werd min of meer sollicitatie

Hoe kwam hij bij Aldenhoven terecht? “Via de zwager van mijn beste maat voor wie ik iets had getekend. Die kende mijn huidige collega Jefta en die vroeg weer wie de tekening gemaakt had. Zo kregen we contact met elkaar en kwam ik hier eens kennismaken. (lacht) Dat voelde eigenlijk min of meer als een sollicitatie, want gevoelsmatig was ik toen eigenlijk al wel toe aan een nieuwe uitdaging. Ik zag hier het werk dat Aldenhoven maakt. Die mooie interieurs en meubels die hier met veel liefde en aandacht worden gemaakt en allemaal uniek zijn. Ik dacht, hier wil ik wel werken.”


Eigenlijk is onze Rico een import-Brabo: “Ik ben geboren in Roermond en toen ik in groep 4 zat verhuisden we naar Veldhoven. Met mijn vrouw woon ik momenteel in Son en Breugel. Als sport heb ik badminton, maar nu even niet helaas. Een tijdje geleden scheurde ik mijn achillespees en daar heb ik nog steeds last van.”


Lekker afwisselend werk

Hoe ziet een dag van Rico bij Aldenhoven er uit? “We starten ’s ochtends samen met de productie, om alle klokken gelijk te zeggen. Dan ga ik met Jefta samen of alvast alleen kijken wat er nodig is voor die dag of voor de volgende dag, soms kijk ik even mee naar een tekening. Ik probeer dingen vaak al voorbereid te hebben, zodat ik niet heel de dag aan de wandel ben. Voor mezelf maak ik altijd een planning voor de hele week, die ik ook goed voor bijhoud. Dat is een basis, zodat ik ongeveer weet wat er gebeurt. Want er schuift natuurlijk nog wel eens wat in. Verder handel ik telefoontjes af, ben ik op locatie of bezig met een stuk inkoop. In grote lijnen kun je mijn werk indelen in een stuk werkvoorbereiding, een deel klantencontact en projecten in goede banen leiden.”


Wat maakt Aldenhoven volgens Rico uniek?

“Dat we een klein bedrijf zijn, met een hele leuke ploeg. En samen keer op keer de mooiste high-end interieurs weten te realiseren. Helemaal naar wens van onze tevreden klanten.”


Is er iets wat collega’s niet van je weten?

Over die vraag moet Rico wel even nadenken: “Eh, ik ben eigenlijk een open boek. Dus ik denk dat hier iedereen wel zo’n beetje alles van mij weet. Bijvoorbeeld ook dat ik een whiskyliefhebber ben. Wat ze echter misschien nog niet van mij weten is dat ik daar vroeger eigenlijk helemaal niet van hield. Ik ging een weekend naar Schotland met mijn schoonfamilie en de mannen gingen speciaal voor de whisky. Ik dacht, ach ik drink gewoon bier, dat hebben ze daar ook. Na dat weekendje was het raak en had ik meteen al de eerste 3 flessen thuis staan. Sindsdien ben ik om.”

Comentarios


bottom of page